Kaşlar; yüz ifademizin bize özgün olmasında etkili olan, bakışlarımıza derinlik ve anlam yükleyen yüzümüzün en önemli kısımlarından biridir. Bununla birlikte kaşlar yüzde oluşan yaşlılık belirtilerinin en erken ortaya çıktığı bölgelerden biridir. Yaşlılıkla birlikte cildin zayıflaması ve yer çekiminin etkisiyle yüz hatlarında meydana gelen değişimle birlikte kaşlar alından aşağıya doğru kayabilir. Bu durum genel olarak kaş düşmesi şeklinde adlandırılmaktadır. İlerleyen yaşınızla birlikte kaşlarınızın düşmesi sizi bulunduğunuz yaştan daha yaşlı, daha yorgun ve mutsuz gösterebilir.
Aşağı doğru alından kayan (yer değiştiren) kaşlar ile birlikte kaş altındaki yumuşak dokular da kaydığından göz kapaklarının üzerinde bir yığılmaya sebep olur. Bu durum nedeniyle göz kapaklarının görüntüsü de olumsuz yönde etkilenir. Kaşların hareketi sonucu meydana gelen yüzdeki bu istenmeyen görüntü nedeniyle, kaş kaldırma estetik yöntemlerinden birinin uygulanması gerekebilir. Yüzünüzde oluşan ifadeyi estetik açıdan düzeltmek ve sizi daha canlı ve genç bir yüz ifadesine kavuşturmak için uygulanacak kaş kaldırma yöntemini yüz yüze muayenede doktorunuzun tavsiyesiyle belirlemelisiniz.
Kaş kaldırma ameliyatınız estetik alanında çok tecrübeli olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet KÖKSAL tarafından kaştaki düşmenin niteliğine ve sizin cilt yapınıza uygun olarak yapılacaktır.
Kaşların yüzdeki pozisyonu tek başına değerlendirerek bir işlem yapmak doğru olmaz. Kaş kaldırma ameliyatı için kaşları, alın ve göz kapaklarıyla birlikte değerlendirmek gerekir. Bu değerlendirme yapılırken tüm yüzle birlikte kaşların, alın ve göz kapaklarının altında ki dokunun hacmi de dikkate alınır.
Kaş kaldırma estetiği cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler olmak üzere iki temel grupta sınıflandırılabilir.
Ameliyatla Kaş Kaldırma Yöntemleri (Cerrahi Yöntemler):
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Yöntemleri:
Kaş kaldırma estetiği yaptırmak isteyen, ancak cerrahi bir işlemden çekinen hastalar için iyi bir imkân sunan ameliyatsız yöntemler tercih edilebilir. Basit bir şekilde uygulanan, hastanın günlük hayatını pek etkilemeyen ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri, iz bırakmaması ve hızlı sonuç vermesi nedeniyle tercih edilmektedir. Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri iz bırakmaması ve hızlı sonuç vermesine rağmen kalıcı değildir.
Cilt sarkması ve kırışıklıkları fazla olan hastalar için ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri yetersiz kalabilir. Cilt sarkması ve kırışıklıklar söz konusu ise uzun süreli ve kalıcı sonuçlar elde etmek için Op.Dr. Mehmet KÖKSAL’ın tavsiye edeceği cerrahi yöntemlerle kaş kaldırma ve alın germe işlemlerini tercih etmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.
Kaş kaldırma estetiğinin faydaları;
Kaş estetiği, yaşlanma belirtilerini azaltmak, daha genç bir yüz görünümü ve bakışlarında derinlik kazanmak isteyen herkes için idealdir. Kaşlarında düşme ve kaş bölgesinde sarkma ve kırışıklık sorunu yaşayan her kadın ve erkek uygun aday olabilir.
Kaş kaldırma estetiğine aday olabilecek kişiler;
Kaş kaldırma estetiği öncesinde, hastanın ihtiyaçları tespit edilerek her hastaya özgün kişiye özel bir tasarım ve uygulama planı hazırlanır. Öncelikle fiziki muayene yapılarak hastanın kaş anatomisi değerlendirilir. Bu aşamada hastanın istekleri ve bu isteklerinin yapılabilir olup olmadığı analiz edilir. Bu analiz sonucunda hastaya sunulan önerilerden ortak karara varılanlar doğrultusunda kaş estetiği planlanır.
Kaş kaldırma estetiği öncesinde hastanın cerrahi operasyona uygun olup olmadığına yönelik bir dizi tetkik yapılır. Yapılan bu tetkiklerde, hastanın kan ve hormon değerlerinde, ameliyata engel bir durumun olup olmadığına bakılır.
Bununla birlikte; kaş kaldırma estetiği öncesinde ailenizden gelen genetik ve irsî bir rahatsızlığınızın veya hastalığınızın olup olmadığını, kullandığınız bütün ilaçları, daha önce cerrahi bir müdahale geçirip geçirmediğinizi cerrahınıza mutlaka bildiriniz.
Hastaya kaş kaldırma estetiği uygulanmasında hiçbir sakınca bulunmadığına karar verilmesi halinde hazırlık ve planlama safhasına geçilir.
Kaş kaldırma estetiği uygulaması yapılmadan önce kaşlarınızın ne kadar kaldırılması gerektiği ve bunun için nasıl bir yöntem uygulanması gerektiği mutlaka tasarlanmalıdır. Op.Dr. Mehmet KÖKSAL tarafından yapılacak yüz yüze muayene sonucunda, kaş kaldırma yöntemlerinden hangisinin sizin için daha etkili sonuç vereceğine ve daha faydalı olacağına karar verilecektir. Kaş kaldırma estetiği uygulama sürecinde doktorunuzun tavsiyelerine uyumanız daha olumlu sonuç almanız açısından önem taşımaktadır.
Kaş kaldırma ameliyatı, ameliyatsız yöntemlerin yeterli olmayacağı durumlarda uzun sürekli ve kalıcı sonuçlar elde etmek için tercih edilen cerrahi bir operasyon içeren kaş kaldırma ve alın germe işlemidir. Yüzünüzde cilt sarkması ve kırışıklıklar var ise en uygun seçim ameliyatlı kaş kaldırma yöntemlerini uygulamaktır.
Kaş kaldırma ameliyatı kaşlarınızda meydana gelen düşmenin ve cildinizdeki sarkmanın seviyesine uygun olarak belirlenecek teknik ile yapılır. Ameliyat hastanın şakak kısmındaki saçlı deri çıkartılması ve bu bölgenin gerilerek arzu edilen eski haline getirilmesi şeklinde yapılır.
Kaşlarında ileri derecede düşme ve cildinde çok fazla sarkma olmayan hastalarda üst göz kapağı estetiği ile birlikte aynı kesiden kaş altına ulaşılarak kaşınızın eski yerine getirilmesi en çok uygulanan kaş kaldırma yöntemidir.
Ancak kaşlarında ileri derecede düşme ile cildinde çok fazla sarkma olan ve alın çizgilerinin oturduğu hastalarda saçların hemen altından açılan çok küçük kesiklerden kolayca deri altına girilir. Cildin hafif gevşemesi sağlanır. Saç altından açılan çok küçük kesiklerden bu bölgeye ulaşılarak kaş altı dokusuna inilir. Kaş altı dokusu yukarı doğru istenilen miktarda çekilerek askıya alınır. Ayrıca hastanın göz kapağı düşüklüğü ileri boyuttaysa ise kaş kaldırma işlemi genellikle göz kapağı estetiği ile birlikte yapılabilir. Ameliyat sonrasında alın bölgesinde şişlik veya morluk olması normaldir. Şişlik ve morluk 4-5 gün içinde azalır ve 1-2 hafta içinde normal haline döner.
Endoskopik kaş kaldırma yüzünüzün saçlı kısmındaki böylede açılan çok küçük kesilerden mikro kameralar kullanılarak yapılan bir kaş kaldırma işlemidir. Genelde lokal anestezi kullanılan ve başarı derece oldukça yüksek bir işlemdir.
Endoskopik kaş kaldırma cerrahisinin, klasik kaş kaldırma ameliyatından farkları;
Kaş kaldırma işleminden sonra yaklaşık olarak 1 ila 3 ay süreyle hastaların havuza veya denize girmemesini tavsiye ediyoruz.
Kaş kaldırma işleminden sonra 1 ila 2 hafta süreyle hastanın sırt üstü yatmasını istiyoruz ve yüz yarımına yatması uygun olmadığından yan tarafına yatmamasını tavsiye ediyoruz. Yaklaşık iki haftadan sonra hastanın istediği yönde uyuması herhangi bir sorun teşkil etmez.
Kaş kaldırma işleminden sonraki İlk üç hafta boyunca alın bölgesinde baskıya neden olacak masaj ve ovalama tarzı işlemlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca sert kaş hareketlerinden de uzak durmak gerekmektedir.
Kaş Kaldırma fiyatları;
Kaş kaldırma operasyonu ile alınacak sonuç doktorunuzun tecrübesi ile yakından ilişkilidir. Kaş kaldırma işleminde en önemli nokta ise kaşları kişinin yüzüne yakışacak şekilde kaldırmakla beraber düzgün ve çekici bir şekil vermektir.
Sizin yüzüne yakışacak şekilde Kaş kaldırma operasyonu (Brow Lift), estetik alanında çok tecrübeli olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet KÖKSAL tarafından yapılacaktır.
Evet yapılabilir. Genç yaşta olsa bile bazı insanların kaşları yapısal olarak aşağı doğru çok sarkık olur. Bu da genç bireyin yaşından büyük görünmesine, zaman zaman psikolojik sorunlar yaşamasına neden olabilir. Bu ve benzer durumda sadece kaş kaldırma işlemi yapılmaktadır.
Bununla birlikte yapısal olarak genç yaşta sarkık kaşa sahip olmanın dışında bazı kişiler genellikle 35 yaş üzerinde de şakak kaldırma ameliyatı olmaktadır. Tek başına yapılan bu ameliyat ile de kaşlar kaldırılır ve yüzde bir miktar gençleşme meydana gelir.
Çok tecrübeli olan plastik cerrahınız Op.Dr. Mehmet KÖKSAL tarafından gerçekleştirilen kaş kaldırma ameliyatının sonuçları uzun yıllar devam eden kalıcı bir tedavidir. Endoskopik teknikle verilen kaş şekli ömür boyu kalıcı olmakla beraber birey yaş aldıkça bütün alın sarkacağı için kaşlarda da bir miktar aşağı doğru sarkma olması kaçınılmazdır.
Kaş kaldırma işlemi esnasına çift ip tekniği uygulanmaktadır. Bu sebeple ne kaş düşmesi ne de ip kopması yaşanır. Kaş bölgesi çok hareketli mimiklerin olduğu bir bölge olması nedeniyle ipin üzerine binen ağırlığı azaltmak için çift ip tekniği uygulanır. Kaş kaldırma işlemi için kullanılan ipin kopması olasılığı ve kaşın düşme olasılığı yoktur.
Göz kapağı düşüklüğü ileri derecede değilse kaş kaldırma işlemiyle göz kapağının bir miktar yukarı kalkması mümkündür. Ancak göz kapağı düşüklüğü ileri boyuttaysa iki işlem yapmak gerekir. Bu işlemeler: Hem kaş kaldırma hem de göz kapağı fazlalığının blefaroplasti yöntemiyle bölgeden uzaklaştırılmasıdır.
Kaş kaldırma işleminin bireyin göz kapaklarındaki gevşeme ve cildin yaşlanma oranına bağlı olarak uzun bir aradan sonra tekrarlanmasına ihtiyaç duyulabilir.
Kaş kaldırma işleminden sonra yüz gerdirme ameliyatı yapılmasında hiçbir sakınca yoktur.
Botoks ile kaş kaldırma en basit kaş kaldırma yöntemdir. Yalnızca botoks enjeksiyonuyla kişinin kaşlarının bir miktar kaldırılması çok kolaydır. Ancak bunun mümkün olmadığı ve yeterince etki etmeyeceği ileri derecede kaş düşüklüğü olan bireylerde başka yöntemler uygulanmalıdır. Bunlar “iple kaş asma” yöntemi veya cerrahi olarak “kaş asma” yöntemidir.