Yüzünüzde daha genç bir görünüm ve tazelik kazanın! Yaşlanma belirtilerini azaltın!

  • Yüz germe ameliyatı nedir?
  • Yüz germe ameliyat teknikleri nelerdir?
  • Tek başına yüz germe ameliyatı yeterli olur mu?
  • Yüz germe ameliyatı kimler için uygundur?
  • Yüz gerdirme kaç yaşında yapılmalı?
  • Yüz germe ameliyatının faydaları nelerdir?
  • Fiziki muayene ve tetkikler
  • Yüz germe ameliyatı öncesinde dikkat edilecek hususlar
  • Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?
  • Yüz germe ameliyatı sonrasında dikkat edilecek hususlar
  • SIK SORULAN SORULAR
  • Yüz gerdirme fiyatları ne kadardır?
  • Ameliyatsız yüz germe yöntemleri nelerdir?
  • Yüz germe ameliyatının riskleri nelerdir?
  • Farklı tip yüz germe var mı?
  • Yüz germe ameliyatı nedir?

    Yüz germe ameliyatı, size daha genç bir görünüm kazandırmak için yüzünüzü daha sıkı ve pürüzsüz hale getiren kozmetik bir cerrahi işlemdir. Yüz germe, yüz bölgesindeki yaşlanan cildi ve dokuları çıkarmak, yeniden şekillendirmek veya konumlandırmak için uygulanan bir prosedürdür.

    Yüz germe yüzdeki cilt ve cilt altı dokuların cerrahisidir. Yüz germe ameliyatı, basit bir deyişle yüz ve gerekirse boyun derisinin gerilmesi işlemidir.

    Günlük stres, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma, yoğun sigara ve içki kullanımı, kötü beslenme, yaşın ilerlemesi ve derinin elastikiyetini kaybetmesi, yüz derisinde sarkmalara, kırışıklıklara, çeşitli lekelere ve düzensizliklere sebep olur.

    Yüz germe ameliyatı, yüz derisinde meydana gelen sarkmaların, kırışıklıkların, çeşitli lekelerin ve düzensizliklerin düzeltilebildiği kozmetik cerrahi bir işlemdir. Yüz germe ameliyatları size daha genç bir görünüm kazandırır ancak cildinizi gençleştirmez.

    Yüz germe ameliyatı (Ritidoplasti), estetik alanında çok tecrübeli olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet KÖKSAL tarafından yapılacaktır.

    Op.Dr. Mehmet KÖKSAL yüzünüzdeki gevşek cildin, çizgilerin ve kırışıklıkların, kas tonusu eksikliğinin ve diğer yaşlanma belirtilerinin tedavisini yüzünüzün daha derindeki dokularını ve çevresindeki kasları kaldırarak yapar.

    Yüz germe ameliyat teknikleri nelerdir?

    Yüz germe ameliyatında uygulanacak tedavi tekniğinin belirlenmesinde hastanın beklentileri talepleri ve yaşadığı problemler etkili olmaktadır.

    Yüz germeye ilişkin problemlerinizin tespit edilmesi ve çözüm yöntemleri için mutlaka tecrübeli bir plastik cerrah ile görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Bu görüşme sonucunda; talepleriniz, yüz germe sonrasında beklediğiniz sonuç ve yaşadığınız problemler bir arada değerlendirilerek sizin için en uygun tedavi tekniği seçilir. Ameliyatsız estetik işlemlerle de yüz germeye ilişkin beklentileriniz karşılanabilmektedir.

    Mini yüz germe ameliyatı: Yüz germe ameliyatının gerekli olmadığı düşünülen hastalar için iple yüz germe yöntemleri uygulanabilir.

    Alın germe:Alın germe ameliyatı çok sık uygulanmayan bir estetik ameliyattır. Saçlı deri içinde saç çizgisine paralel iki kulak arasında uzanan çoğu zaman görünebilen uzun bir iz bırakır. Alın germe işleminde endoskopik teknik yüzdeki cildin çıkarılması işlemi hariç, yapılmak istenen her işlemi mümkün kılar.

    Mini yüz gerdirme: Mini yüz gerdirme ameliyatı az işlem ile optimum seviyede sonuçların elde edilmeye çalışıldığı bir yöntemdir. Hem hastanın hem de ameliyatın riskleri asgari seviyeye indirilmeye çalışılmaktadır. Mini yüz germede amaç; yüz ifadesi bozulmadan, çene hattının üzerinde ve kulak önünde yığılmış fazlalığın birlikte alınmasıdır. Ameliyat izleri sadece kulak önünde ve arkasında kalır.

    Orta yüz germe: Bu ameliyatlarda aşağıya doğru yer değiştirmiş doku eski yerine kaydırılır. Alt göz kapağı bölgesinden girilerek orta yüzdeki yumuşak doku yerine getirilir.

    Tam yüz germe: Yüzün tamamının birlikte değerlendirilmesi ve yüz ve çevresindeki tüm sorunların tek bir cerrahi işlem ile tedavi edilmesi hastalar için daha sağlıklı bir teknik ve yaklaşım tarzıdır. Tam yüz germe ameliyatına ilişkin tüm detaylar “Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır” kısmında anlatılmıştır.

    Boyun germe: Boyun germe ameliyatı nadiren tek başına yapılan bir ameliyattır. Yüz ve boyun germe ameliyatları genellikle birlikte yapılır. Boyun germe ameliyatında cerrahi müdahale yapılan bölge çene altındaki kas deformasyonu ve sarkmalardır.

    Endoskopik yüz germe: Bu yöntem, kaş kaldırma, alın germe gibi ameliyatlarda birçok avantajları bulunan cerrahi bir tekniktir. Özellikle cilt fazlalığı ve aşırı cilt sarkması bulunmayan hasta grubunda tercih edilir. Orta yüz bölgesindeki yumuşak dokunun yukarıya taşındığı cerrahi bir tekniktir.

    Tek başına yüz germe ameliyatı yeterli olur mu?

    Klasik yüz germe ameliyatı, gıdık ve boyun bölgesinde bulunan sarkmanın, göz ve ağız çevresindeki, orta yüzdeki ve alındaki kırışıklıkları ve sarkmaları düzeltmez.

    Yüz germe ameliyatı, hastaların tercihine ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet KÖKSAL’ın tavsiyesine göre; genellikle boyun germe ameliyatıyla birlikte yapılır.

    Ayrıca gıdık bölgesinde bulunan sarkmanın ve boyundaki kasların ayrışmasının belirgin olduğu durumlarda çene altındaki bölgeye de müdahale edilerek bu kaslar sıkılaştırılır. Bu yöntem boyun ve çene derisindeki sarkma ve kırışıklığın çok belirgin olduğu ve ince cilt yapısına sahip hastalarda çok iyi sonuç verir.

    Yüz germe ameliyatı ile birlikte yüzün tamamında daha uyumlu bir görünüm elde etmek için;

    • Göz kapağı ameliyatı,
    • Dolgu uygulamaları,
    • Bozulmuş cilt tabakalarının soyularak düzeltilmesi (dermabrazyon),
    • Boyun ameliyatı gibi işlemler de ameliyata eklenebilir.

    Yüz germe ameliyatı, her hasta için özgün bir uygulama yapmayı gerektirir. Her hastanın ihtiyacına göre estetik cerrahınızın tavsiyesi ile ortak alınan karar neticesinde ameliyata hazırlık yapılır.

    Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet KÖKSAL, yüz germe ameliyatı sonucunda sizin ulaşmak istediğiniz görünüm için yapılması gereken işlemlerden hangilerinin sizin için daha olumlu sonuç vereceğini sizinle görüşecektir.

    Yüz gerdirme ameliyatı kimler için uygundur?

    Yüz germe tedavisi, daha genç ve taze bir yüz görünümü kazanmak ve yaşlanma belirtilerini azaltmak isteyen herkes için idealdir. Kadın ve erkeklerden yüz ve boyun bölgesinde sarkma ve kırışıklık sorunu yaşayan her insan uygun aday olabilir.

    Yüz germe ameliyatına aday olabilecek kişiler;

    • Yanaklarında derin kırışıklıklar veya elmacık kemikleri çevresinde sarkma olan kişiler.
    • Boynunda gevşek cilt, kırışıklıklar, dikey "kordonlar" veya aşırı yağ dokusu bulunan kişiler.
    • Boyun ve gıdığı arasındaki belirginlikte veya bir çene çizgisi belirginliğinde azalma olan kişiler.
    • Cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş ve başka bir sağlık problemi olmayan kişiler.

    Yüz gerdirme kaç yaşında yapılmalı?

    Yüz germe ameliyatı cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş 50 yaş ve üzeri kişiler için uygun bir prosedürdür. Yüz germe ameliyatını, genellikle 50 yaş ve üstü kişilerin çoğunluğu tercih etmektedir.

    Ancak cildi daha erken yaşta kırışmış ve sarkmış kişiler de bu ameliyatı olabilirler. Eğer cildinizdeki sarkıklıktan ve kırışıklıktan şikâyetçiyseniz yüz germe ameliyatı sizi için uygun olabilir.

    Bununla birlikte 50 yaşından önce yüz germe işlemi için cerrahi yöntemlerinden ziyade ameliyatsız teknikler uygulanabilmektedir.

    Yüz germe ameliyatının faydaları nelerdir?

    Yüz gerdirmenin faydaları;

    • Size daha genç bir görünüm kazandırır.
    • Yüzünüzü daha sıkı ve pürüzsüz bir hale gelir.
    • Sarkmış cilt nedeniyle yüzünüzde oluşan çökük görünüm, yorgun ve mutsuz ifade kaybolur.
    • Cildinizdeki sarkmalar, kırışıklıklar, çeşitli lekeler ve düzensizlikler ortadan kalkar.
    • Yüzünüze, çenenize ve dekoltenize belirginlik kazandırılır.
    • Dudak çevresindeki gülme çizgilerinin derinliği azalacağından daha hoş bir gülme görünümü kazanırsınız.
    • Yüz gerdirme ameliyatından sonra görünüşünüz konusunda kendinizi daha özgüvenli ve daha iyi hissedersiniz.

    Fiziki muayene ve tetkikler

    Yüz germe ameliyatı öncesinde, hastanın ihtiyaçları tespit edilerek her hastaya özgün kişiye özel bir tasarım ve uygulama planı hazırlanır. Öncelikle fiziki muayene yapılarak hastanın yüz anatomisi değerlendirilir. Bu aşamada hastanın istekleri ve bu isteklerinin yapılabilir olup olmadığı analiz edilir. Bu analiz sonucunda hastaya sunulan önerilerden ortak karara varılanlar doğrultusunda yüz germe ameliyatı planlanır.

    Yüz Germe Ameliyatı öncesinde hastanın cerrahi operasyona uygun olup olmadığına yönelik bir dizi tetkik yapılır. Yapılan bu tetkiklerde, hastanın kan ve hormon değerlerinde, ameliyata engel bir durumun olup olmadığına bakılır.

    Bununla birlikte; Yüz Germe Ameliyatı öncesinde ailenizden gelen genetik ve irsî bir rahatsızlığınızın veya hastalığınızın olup olmadığını, kullandığınız bütün ilaçları, daha önce cerrahi bir müdahale geçirip geçirmediğinizi cerrahınıza mutlaka bildiriniz.

    Hastanın ameliyata alınmasında hiçbir sakınca bulunmadığına karar verilmesi halinde hazırlık ve planlama safhasına geçilir

    Yüz germe ameliyatı öncesinde dikkat edilecek hususlar

    Ameliyat öncesinde, dikkat edilmesi gereken en önemli husus; kanama riskini arttırdığı için yüz germe ameliyatından en az 1 hafta önce, kan sulandırıcı ilaç (aspirin, coraspirin, bebek aspirini, kumadin, ibuprofen, çeşitli ağrı kesiciler vb.) ve vitaminlerin (E vitamini ve benzeri) kullanılmaması ve kan sulandırıcı gıdaların (sarımsak, kırmızıbiber, zerdeçal, kiraz, kiwi vb.) ve bitki çaylarının tüketilmemesidir. Kullanılmasında herhangi bir sakınca risk teşkil etmeyen ilaçlar doktorunuz tarafından belirtilecektir. Düzenli kullanılan şeker ve tansiyon ilaçlarını ne zaman kullanabileceğiniz doktorunuz tarafından belirtilecektir.

    Sigara, puro ve pipo gibi tütün ürünleri ile alkol kullanmak ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecine olumsuz yönde etki ettiği için yüz germe ameliyatından en az 3 hafta evvel bırakılmalıdır. Tütün ürünleri ve alkol, sağlıklı kan dolaşımını bozduğu için iyileşmeyi ve yüz germe ameliyatının başarısını olumsuz yönde etkiler. Bununla birlikte, tütün ürünleri ve alkol kullanmaya devam etmeniz halinde ameliyat için gerekli olan genel anestezi uygulaması, sizin daha yüksek bir risk grubuna girmenize sebep olur.

    Ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecinde de tütün ürünleri ve alkolden uzak durulmalıdır.

    Ayrıca ameliyat sonrasında erkek ve kadınlarda saç boyaması 1 ay süreyle kısıtlanır. Hastaların yüz germe ameliyatı öncesinde saçların boyanması önerilmektedir.

    Ameliyat günü makyaj yapılmamalı, jöle ve saç spreyi kullanılmamalıdır.

    Eğer hamileyseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa doktorunuzu bu durumdan doktorunuzu mutlaka haberdar ediniz.

    Varsa alerji duyarlılığınız veya hangi ilaçlara karşı alerjinizin olduğunu biliyorsanız, bu durumu mutlaka doktorunuza bildiriniz.

    Doktorunuz ameliyat öncesi ve sonrasında yara iyileşmesine yardımcı etkileri olan C vitamini kullanmanızı önerebilir.

    Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?

    Yüz germe ameliyatı, hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, çoğunlukla genel anestezi altında ameliyathanede yapılır. Ancak mini yüz germe gibi bazı ameliyatlar için lokal anestezi ve sedasyon kullanılabilir.

    Estetik cerrahınız Op.Dr. Mehmet KÖKSAL, yüzünüzdeki sarkmış fazla cildi çıkaracak, geride kalan cildi kulaklara ve yukarıya doğru çekecek ve yeni bir pozisyonuna getirerek uygun bölgelerden dikecektir. Yüz germe ameliyatında yapılan kesiler genellikle şu şekildedir; saç çizgisinin üzeri, kulağın önü ve arkası ile kulak memesinin altıdır. Çene kaldırılacaksa, çene altından da küçük kesiler yapılır.

    Ciltte kesiler yapıldıktan sonra belirli seviyedeki bir derinliğe kadar cildin altına inilir. Bu seviye korunarak, cilt ve cilt altındaki dokular üstüne yapıştık olduğu tabakadan sıyrılır. Sıyrılan cilt altı dokular hastanın genç yaştaki pozisyonlarına getirilir. Daha genç bir yüz oluşturmak için deri fazlalıkları alınır. Fazlalıkları alınan yüz derisi, yeni pozisyonlarına getirilmiş olan yumuşak dokuların üzerine uyacak şekilde serilir.

    Yüz germe ameliyatlarında genellikle yağ enjeksiyonları da yapılır. Hastanın vücudundan alınan ve saflaştırılan yağ dokusu orta yüze, burun çizgilerine, göz çevresine, dudak çizgilerine, Marionette çizgilerine (dudakların iki köşesinden çene hizası boyunca aşağı doğru inen kırışıklıklar) verilir. Gerekli görülürse dudaklara da yağ enjeksiyonu yapılır.

    Ameliyat izleri belli olmayacak şekilde, uygun tipte dikişler kullanılarak açılan kesiler kapatılır ve hafif bir yüz sargısı yapılır. Doktorun uygun görmesi halinde hasta ameliyatın yapıldığı gün veya ertesi gün hastaneden taburcu edilebilir.

    Yüzün tamamına cerrahi bir işlem uygulandığı için ameliyat sonrasında yüz bölgesinde genel bir şişlik ve morarma ile uyuşukluk ve gerginlik hissi oluşabilir. İyileşme sürecinde dikişler hastanın durumuna göre beş ila yedi gün sonra alınır. Yüz germe işlemi iz bırakmayan bir ameliyat değildir. Ancak ameliyat sonrası oluşabilecek izler, saç ve kulak arkası gibi bölgelere saklandığı için belirgin gözükmemektedir.

    Yüz germe ameliyatı, uygulanacak tekniğe ve yapılacak ameliyatın genişliğine göre genellikle iki ila üç saat sürer. Yüz germe ameliyatıyla birlikte yapılacak ne kadar çok ilave cerrahi işlem olur ise ameliyat süresi o kadar uzayabilir.

    Yüz germe ameliyatı sonrasında dikkat edilecek hususlar

    Yüz germe ameliyatından sonra iyileşme süresi hastanın yaşı ve vücut direnci ve iyileşme hızına göre farklılık gösterir. Yapılan ameliyatın türü, yapılan işlem miktarı ve müdahale edilen bölge de hastaların iyileşme süresini etkilemektedir. Yüz germe ameliyatı sonrasında dikkat edilecek hususlar:

    • İyileşme sürecine olumlu yönde katkı sağlayan ve ameliyat sonrası, oluşabilecek şişlik, morluk ve benzeri istenmeyen etkileri asgari seviyede tutmak için yüz bölgesine buz uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama esnasında dikiş hatlarının ıslatılmaması, kuru tutulması önem arz etmektedir. Ameliyat sonrasını takip eden bir gün boyunca bir iki saat arayla ve her seferinde 15-20 dakika süre ile yüz bölgesine soğuk uygulama yapılmalıdır. Daha sonraki günlerde buz uygulaması yapılmayabilir.
    • Cerrahınızın tavsiye ettiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.
    • Dikiş bölgesinin iyileşmesini olumsuz yönde etkileyeceğinden ilk günlerde (en az iki gün) kati surette banyo yapılmamalı, dikiş hatları ıslatılmamalı ve kuru tutulmalıdır. Bununla birlikte buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden de kesinlikle uzak durulmalıdır. Ancak dikiş hatlarına su gelmeyecek şekilde duş veya banyo yapılabilir.
    • Ameliyat sonrası oluşacak ağrılar doktorunuzun tavsiye ettiği basit ağrı kesicilerle kontrol edilebilir.
    • Dikişlere ve yüz dokusuna zarar verebileceği için yüzüstü yatılmamalıdır.
    • Mümkün olduğunca sırtüstü yatarak baş yüksekte tutulmalıdır.
    • Uyurken başın altına fazla yastık koymak, yüzdeki basıncı ve oluşabilecek şişkinlikleri azaltacak, daha rahat bir uykuya yardımcı olacaktır.
    • Eğer ağrılarınız çok fazla ise bu durum istenmeyen sonuçların belirtisi olabilir. Bu durumda, derhal doktorunuza başvurunuz.
    • Ameliyat sonrası oluşacak şişlik ve morluklar bir iki hafta içinde azalır ve iki üç hafta içinde büyük nispette kaybolur. Ancak bu şişlik ve morlukların tam olarak geçmesi bir iki ay sürebilir.
    • Kanama riskini arttırdığı kan sulandırıcı ağrı kesici ilaçlar (aspirin, coraspirin, bebek aspirini, kumadin, ibuprofen, çeşitli ağrı kesiciler vb.) kullanılmamalıdır. Doktorunuzun, tavsiye edeceği ağrı kesici ilaçları (parasetamol, asetaminofen, dipyrone vb.) kullanabilirsiniz.
    • Özellikle ameliyat sonrasında sadece doktorunuzun verdiği ilaçlar kullanılmalıdır. Yüz sargısı çıkarıldıktan sonra antibiyotik içeren ve yumuşatıcı işlevi gören pomadlar, günde iki defa dikiş hatları üzerine uygulanmalıdır. Bu işlem sırasında cilde yumuşak davranılmalıdır.
    • Yüz germe ameliyatı sonrası, ilk altı ay sürecinde yüzünüz direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. Güneşli bir ortama çıkıldığında şapka takılarak yüzün güneşin zararlı ışınlarının etkisinden korunması gereklidir. Hastalar mutlaka güneş koruma faktörü yüksek olan kremler kullanmalıdır.
    • Ameliyatı takip eden en az üç hafta boyunca yoğun fiziki güç gerektirecek her türlü antrenman, egzersiz ve ev işleri gibi ağır faaliyetler ile yoğun spor aktivitelerinden uzak durulmalı ve istirahat edilmelidir. Genellikle ameliyatı takip eden ikinci haftadan sonra işinize ve sosyal yaşantınıza geri dönüş yapabilirsiniz.
    • Ameliyatı takip eden bir iki hafta boyunca dikiş hattını gerecek yüz hareketlerinden (gülmek, kahkaha atmak gibi) ve uzun süren konuşmalardan kaçınılmalıdır
    • İyileşme sürecinde ağzı yoran veya çiğnemesi zor olan gıdalardan kaçınılmalıdır. Ödem oluşumunu azaltmak açısından en az bir ay süreyle tuz kısıtlaması yapmak ve yemekleri hafif bir tuzla yemek faydalı olacaktır.
    • Ameliyatı takip eden iki hafta boyunca makyaj yapılmamalıdır. Ancak daha sonrasında gerekli ise cildinize hafif ve hassas dokunuşlarla makyaj yapmalı ve hafifçe saçlarınızı taramalısınız.
    • Ameliyat sonrasında deri altında oluşabilecek kan ve sıvı birikmelerini uzaklaştırmak maksadıyla, “dren” olarak isimlendirilen hortum ameliyat bölgesine yerleştirilir ve en az bir gün süreyle tutmak gerekir. Ertesi gün kanama riskinin ortadan kalkması ile birlikte ameliyat bölgesindeki dren çıkarılır.

    SIK SORULAN SORULAR

    Yüz germe ameliyatı fiyatları;

    • Hastanın talep ettiği görünüme ulaşması için uygulanacak tekniğe,
    • Yapılacak ameliyatın genişliğine (yüz germe ameliyatı mı ile birlikte yapılacak işlemlere)
    • Ameliyatı yapacak cerrahın tecrübesine,
    • Ameliyatın yapılacağı sağlık kuruluşuna (hastaneye),
    • Hastanın hastanede kalış süresine
    • Hastanenin bulunduğu lokasyona göre değişiklik arz etmektedir.

    Ameliyatsız yüz germe (gençleştirme) uygulamaları, yaklaşık 50 yaşına kadar her biri ihtiyaç duyulan gençleşmenin sağlanması için tek tek veya birlikte yapılabilen tedavi prosedürleridir. Bunlar;

    • Ultherapy Yöntemi,
    • Yüze Yapılan Dolgu Uygulamaları,
    • Fraksiyonel Radyofrekans Yöntemi,
    • VShape Yöntemi,
    • Yüz Mezoterapisi,
    • Clearlift Lazer Yöntemi,
    • Thermage Yöntemi,
    • İple Yüz Germe Yöntemi,
    • Fransız Askısı Yöntemidir.

    Yüz germe ameliyatı normal bir cerrahi operasyonun doğasında bulunan olası riskleri taşır. Ameliyat esnasında veya sonrasında nadir de olsa görülebilen komplikasyonlar şunlardır: Kanama, yüzde iz kalması, enfeksiyon, saç kaybı ve sinirlerde zedelenme ile hissizliktir.

    Yüz germe ameliyatı esnasında veya sonrasında nadir de olsa kanama olabilir. Bu kanama genelde hayati bir tehlike içermez ve hastaya yapılacak basit müdahalelerle durdurulabilir. Çok nadirde olsa bazen ileri seviyede müdahale gerektirebilir.

    Enfeksiyon yüz germe ameliyatından sonra nadir görülebilecek istenmeyen durumlardandır (Komplikasyonlar). Ameliyat sonrasında dikiş yerlerinde ve etrafında mikrop kapma sonucu iltihap (enfeksiyon) gelişebilir. Ancak ameliyatın alanında uzman bir cerrah tarafından steril bir ortamda yapılmasının ve antibiyotik kullanımının bir sonucu olarak enfeksiyon, hemen hemen %1 den daha az görülen bir komplikasyondur.

    Enfeksiyona engel olmak için, gereken hijyenik ortamın ameliyattan sonra da hastalar veya yakınları tarafından da sağlanması ve yaraların temizliğine önem verilmesi gerekir.

    Şakak ve kulak arkasında kalan bölgede nadir de olsa saç kaybı yaşanabilir. Ancak bu tür vakaların çoğunda bir kaç ay sonra kayıp olan bölgede tekrar saç oluştuğu gözlenmiştir.

    Cildin kesi yapılan bölgelerinde beslenme bozukluğu ve cilt kaybı yaşanabilir. Ameliyat bölgesindeki ciltte lekelenme, kızarıklık, küçük yaralar, damarlarda belirginleşme meydana gelebilir.

    Yüz germe ameliyatı sürecinde çok az da olsa yüz sinirlerinde % 1’den daha az bir oranda hasar oluştuğu bildirilmiştir. Bu kayba bağlı olarak çok nadirde olsa bazı hastalarda alnı kırıştırmakta güçlük yaşama, göz kapaklarında güçsüzlük hissi ve ağız köşesinde güçsüzlük hissi oluşabilir. Bununla birlikte yüz kaslarındaki güçsüzlüğün genellikle ameliyat sonrasını takip eden bir kaç ay içinde düzelmesi beklenir. Ancak nadir de olsa sinir hasarının kalıcı olma ihtimali de vardır.

    Estetik hedeflerinize, yüz anatominize ve iyileşme ve ilgili risklere ilişkin tercihlerinize göre seçebileceğiniz farklı yüz germe türleri vardır. İnsizyon tipine (cerrahi işlemlerinin gerçekleştirilmesi için vücuda yapılan kesiler), tedavi edilen doku katmanlarının sayısına, hedeflenen yüz alanına ve invazivlik (müdahale edilmezse büyüyen zararlı doku oluşumları) derecelerine göre değişiklik gösterme eğilimindedirler.